MatriXmethode

De MatriXmethode is een gesprekstechniek. Het is een manier van vragen stellen waarmee je mensen helpt om zelf de oplossing voor hun probleem te vinden en in te zetten.

Mentale problemen zoals:
– Leerproblemen
– Trauma’s, PTSS
– Angsten (voor tandarts, dieren, vliegangst, examenangst, hoogtevrees etc.)
– (Pijn)klachten zonder medische oorzaak
– Vol hoofd

 

Er zijn slechts 1 of 2 interventies nodig om voor altijd verlost te worden van een probleem. Ook problemen die al jaren knagen. Eén gesprek van een uur is vaak al genoeg. Soms is er slechts een kwartier nodig.

Hoe kan dit?

De MatriXmethode gaat in op jouw strategie van jouw BELEVING van jouw probleem en niet op de inhoud ervan. Dit in tegenstelling tot veel andere methodes. Door het stellen van de juiste vragen word je je bewust van deze beleving en neutraliseer je deze zelf. De methode maakt helder wat er in je hoofd omgaat en welke strategie je onbewust gebruikt om ervaringen en informatie op te slaan. Zodra je je bewust bent van deze strategie en deze neutraliseert en vervangt, verdwijnt het probleem. Voor altijd. En je voorkomt bovendien toekomstige problemen.

Is het echt zo simpel?
Ja! De MatriXmethode pakt elk probleem bij de bron aan: de persoonlijke en unieke strategie die elk mens gebruikt bij het verwerken van leer- en emotionele informatie. De methode legt deze strategie bloot en helpt je om de strategie zodanig aan te passen dat er een andere beleving ontstaat. Probleem opgelost!

Bronvermelding website: MatriXmethode van Ingrid Stoop®