ASS-begeleiding alledaagse situaties, jobcoaching

Bij Autisme Praktisch pakken we de dingen in de praktijk aan. Zowel thuis als op het werk: juist bij die alledaagse dingen zijn structuur en regelmaat belangrijk, net als inzichten in sociale interactie, omgaan met financiën, wat is normaal en wat niet, of hoe maak ik goed contact met andere mensen.

Met autisme denk je vaak in uitersten (het zwart/wit-denken). Samen gaan we op zoek naar het grijze gebied en leer je hoe je anders naar dingen kunt kijken. Dat brengt ook nogal eens een meer positieve kijk op de wereld met zich mee, en da’s een heerlijke bonus.

Op het werk en in 1-op-1-gesprekken analyseert Hélène Vrij al doende samen met jou het werkproces en randvoorwaarden, sociale interactie en structuur. Je leert hoe je zaken die belemmeren anders kunt benaderen en aanpakken – of ter sprake brengt zodat er iets kan veranderen. Daarbij gaat ze uit van jouw talenten en mogelijkheden. Zo ontwikkel je motivatie en werkplezier… en kun je optimaal functioneren.

De aanpak van Autisme Praktisch is altijd een maatwerkcombinatie van de Feuersteinmethode, Mediërend Leren®, IkLeerAnders (bij beelddenken) en GeefMeDe5. Dat zijn bewuste keuzes: we vertellen je er graag meer over. Maak vandaag nog een afspraak om te inventariseren welke hulp het best bij jou past.
 

Neem contact op

philoposters